Om Novatec

.
.
 Tillbaka till hjulen
...

Novatec har en lång historia inom nav och hjultillverkning. Företaget grundades i Taiwan som en ODM hjulbyggare åt några av de mest kända hjulmärkena i världen. Hjulen tillverkas fortfarande i Taiwan men designen görs numera i USA och Europa.

Den senaste generationen carbonhjul från Novatec innehåller en mängd nyutveckling.

- Matrisilk är en nyutvecklad carbonfiber där man lagt i extra starka fiber för att öka styrkan och livslängden hos fälgen.
- Hypertoroiden är en ny fälgprofil som har utvecklats för att minimera luftmotståndet inte bara framifrån utan även från sidorna.
- Protex coating har lagts på bromsytorna för att förbättra bromsverkan under alla väderförhållanden.
.
Alla Novatechjul som säljs av Prime Cycling har straight pull nav med japanska utbytbara maskinkullager (utom Jetfly som har J-Hook nav fast fortfarande med utbytbara japanska maskinkullager). Carbonhjulen har aerodynamiska platta ekrar för lägre turbulens. Man har dock valt en lite grövre dimension på ekrarna för att öka styrkan vilket gör att mindre energi går förlorad i branta stigningar eller spurter. Vikten blir lite högre men återigen har slutresultatet högre prioritet.
.
Landsvägshjulen levereras med 11-delad Shimano/SRAM-body, har du 9 eller 10-delad kassett så använder du helt enkelt medföljande distans innanför kassetten. Vill man hellre ha Campagnolo 10/11 delad-body så går det att köpa till. Voilá, hjulen passar för alla växelsystem!
.
Mountainbikehjulen levereras med 10-delad Shimano/SRAM-body, men går att få med SRAM 11-delad body också.
.
Aluminiumhjulen Sprint och Impulse lånar mycket av teknologin från R-serien i carbon och uppvisar specifikationer i världsklass till ett fantastiskt pris.
.
Prime Cycling har agenturen för Novatec i Sverige och säljer direkt till slutkund. Därför kan vi hålla priser som är konkurrenskraftiga oavsett vilken postorderjätte man jämför med. Vi har hela sortimentet av landsvägshjul, cykelcross och en del av mountainbike. Vi säljer även Novatecs övriga hjul för downhill etc, hör av er vad ni är nyfikna på så hjälper vi er!

 

Mer information om hjulen på Novatecs amerikanska hemsida: http://novatecusa.net/
...
Tillbaka till hjulen
...
...